NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

28.06.2018 | 3 min branja | Prosti čas , Tujina

7 popotniških zagat, iz katerih vas reši zavarovanje Tujina Plus

Si predstavljate, da vas okradejo na letalu? Marsikomu se to zdi ob vseh varnostnih ukrepih skoraj nemogoče, a Klavdiji se je zgodilo prav to. Na letalu je zaradi zasedenega prostora za ročno prtljago nad svojim sedežem nahrbtnik z osebnimi predmeti odnesla nekaj vrst naprej. Po pristanku v Španiji pa je po prebijanju skozi gnečo potnikov ugotovila, da nahrbtnika ni več tam, kjer ga je odložila, skupaj z njim pa sta izginili tudi jakna in denarnica. Seveda je krajo takoj prijavila letalskemu osebju, nato pa še policiji in letalski družbi, a nahrbtnika ni nikoli dobila nazaj.

S pravim zavarovanjem gre lažje

Klavdija pogosto potuje v tujino in je zamud prtljage že navajena, vseeno pa jo je kraja močno presenetila. A prav za take primere ima sklenjeno zavarovanje za tujino Tujina Plus, ki krije vsa najpogostejša tveganja popotnikov. Ker je veliko na poti, je sklenila celoletno individualno zavarovanje z zavarovalno vsoto 100.000 EUR in premijo 86,32 EUR. Tako se je njen primer zaključil z izplačilom odškodnine v vrednosti 800 EUR, saj je škodo izkazala z računi o nakupu.

Pri izbiri zavarovanja ne glejte le na premijo

Pri izbiri zavarovanja Tujina imate glede na svoje potrebe več možnosti različnih kombinacij paketov, kritij in zavarovalnih vsot. Če gledate zgolj na ceno premije, vam lahko v podobnem primeru, kot ga je doživela Klavdija, zavarovalnica povrne le majhen del dejanske škode ali pa ostanete celo brez odškodnine.
 
Priporočamo, da natančno preučite vse možne kombinacije oziroma se o za vas najprimernejšem zavarovanju posvetujete z zavarovalnim svetovalcem.

Zakaj izbrati zavarovanje Tujina Plus?

Bistvena razlika med zavarovanjema Tujina in Tujina Plus je v drugem, bolj »popotniško« naravnanem delu. Prvi del je vezan na reševanje in pomoč pri zdravstvenih težavah, drugi del (Plus) pa vam poleg zdravstvenih kritij omogoča še lažje in hitrejše reševanje najpogostejših zagat v tujini, ki lahko zanimive dogodivščine spremenijo v nočno moro:
  1. Preklic leta – nepričakovan preklic leta vam lahko povzroči precejšnje stroške in veliko sivih las, še posebej, če so na preklican let vezani naslednji leti, pomemben sestanek ali druge obveznosti.
  2. Izguba prtljage ali kraja prtljage – če morate prvih nekaj dni preživeti v istem perilu, hlačah in majici, to ni niti najmanj prijetno, odškodnina za izgubo prtljage (ali krajo) pa vam povrne stroške nakupa novih oblačil. 
  3. Zamuda prtljage / leta – tudi zamuda leta ali prtljage imata lahko podobne posledice kot odpoved ali izguba/kraja, saj naslednje letalo odleti, prtljaga pa pride šele čez dan, dva ali več.
  4. Izguba / kraja osebnih dokumentov – to je ena najbolj nerodnih izkušenj v tuji državi, povezana s stroški in zapleti. Zavarovanje krije izdelavo novih uradnih dokumentov, krajo oz. izgubo pa morate prijaviti policiji. Včasih lahko namreč pride tudi do zlorabe osebnih podatkov ali kraje identitete.
  5. Predujem varščine – če se vam zgodi, da vas v tujini aretirajo, se boste veliko lažje branili in si zagotovili pomoč, če vas bodo proti varščini izpustili iz zapora. Ko se srečno vrnete domov, pa morate zavarovalnici vrniti znesek varščine v 15 dneh.
  6. Nujno nakazilo denarja – običajno se potreba po dodatnem denarju pojavi zaradi izgube/kraje denarja ali drugega dogodka, ki ga krije zavarovanje. Tudi v tem primeru morate denar vrniti zavarovalnici po vrnitvi domov.
  7. Organizacija storitev ob spremembi bivanja v tujini – kadar morate zaradi dogodka, ki se vam je pripetil v tujini nepričakovano podaljšati bivanje v tujini in zaradi tega spremeniti kraj bivanja ter spremeniti hotelske ali letalske rezervacije, vam bodo izkušnje asistenčnega centra prihranile veliko stroškov in časa.
Namig: za izplačilo odškodnine je pomembno, da imate shranjene račune o nakupih potovalk, oblačil in vseh drugih predmetov, ki jih vzamete na potovanje, saj lahko zavarovalnica le v tem primeru hitro zaključi škodni primer in vam izplača primerno odškodnino.
Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene.
 
$content

Se odpravljate v tujino?

Zavarovanje TUJINA vključuje pomoč Asistenčnega centra v slovenščini 24/7, kjer je na voljo tudi medicinsko osebje.

Preberite več