NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

15.06.2017 | 2 min branja |

Varnost družine je na prvem mestu

Jure se je po opravljenem magisteriju zaposlil v podjetju, kjer si je občasno zaslužil žepnino že kot študent. S strastjo do dela in kančkom sreče je kmalu napredoval do vodje oddelka. Sreča ga je spremljala tudi v zasebnem življenju. Poročil se je z dolgoletno partnerko in pri njegovih tridesetih sta že pričakovala prvega potomca. 

Družinsko življenje sta želela ustvariti nekoliko stran od mestnega vrveža. Odločila sta se za nakup hiše nekaj kilometrov iz mesta. Privarčevana sredstva in pomoč staršev niso zadostovali, najela sta še hipotekarno posojilo. V tem trenutku se je Jure tudi prvikrat zavedel, da se ves svet ne vrti le okoli njegovih potreb in da bo kmalu odgovoren tudi za življenjsko pot malega bitjeca. 

Hipotekarno posojilo in korak do finančne varnosti družine 

Bančna uslužbenka, ki je urejala dokumentacijo za posojilo, je Juretu predlagala sklenitev življenjskega zavarovanja, ki bo njegovi družini pomagalo rešiti finančne težave v primeru nepričakovanega težkega življenjskega dogodka.

Jure se je odločil za sklenitev riziko življenjskega zavarovanja za obdobje 30 let, z zavarovalno vsoto za primer smrti v višini 50.000 EUR (ustreza višini kredita) in mesečno premijo 8,25 EUR.

Zavarovanju za primer smrti je priključil še dodatno zavarovanje, s katerim je poskrbel za lastno varnost v primeru nezgode in sicer z mesečno premijo 13,51 EUR in ter kritji: 

  • trajna invalidnost z zavarovalno vsoto v višini 10.000 EUR, 
  • nezgodna renta – 10-letna (nad 50 %) 1.000 EUR, 
  • nezgodna renta – 20-letna (nad 25 % do 50 %) 500 EUR.

Skupna mesečna premija za riziko življenjsko zavarovanje in dodatna kritja je znašala 21,76 EUR. 

Prometna nesreča na poti iz službe 

Pri 36 letih je bil Jure udeležen v prometni nesreči. K sreči ni utrpel hujših poškodb, vseeno pa so po okrevanju ostale posledice v obliki zatrdelosti gležnja in omejene gibljivosti zapestja srednje stopnje. Pri Juretu je bila ugotovljena trajna invalidnost v višini 35 %, zato je iz dodatnega zavarovanja za lastno varnost v primeru nezgode, prejel:

  • takojšnje izplačilo v višini 35 % zavarovalne vsote za trajno invalidnost, kar znaša 3.500 EUR, 
  • nezgodno rento v višini 500 EUR mesečno za naslednjih 20 let, kar pomeni, da bo skupaj prejel 120.000 EUR. 

Skrb za življenjski standard družine

Iz statističnih podatkov lahko izvemo, da so prometne nesreče in druge poškodbe precej pogoste. Za suhoparnimi statističnimi podatki nemalokrat stojijo žalostne družinske zgodbe. Prilagoditev življenja zaradi invalidnosti ali izguba družinskega člana, ki je s svojim dohodkom skrbel za družino, lahko čez noč privede do bistvenega upada življenjskega standarda družinskih članov. Življenjski kasko – Asistenca življenja v tem primeru ne more povrniti zdravja, lahko pa vsaj ublaži finančne posledice. 

Poskrbite za bližnje

Svoji družini omogočite finančno in socialno varnost v primeru različnih nepredvidljivih dogodkov.

Preberite več