NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

04.10.2017 | 2 min branja | Avto

Servis, kjer uredijo vse. Ampak res vse!

Vsaka poškodba avta običajno pomeni kar nekaj sitnosti. Najprej slaba volja zaradi škode, nato veliko porabljenega časa za obisk zavarovalnice, oceno škode ter iskanje ustreznega mojstra, ki bo avto spet spravil v prvotno stanje. Na koncu pa še mučno čakanje na avto, med katerim je na preizkušnji vsa iznajdljivost, kako brez avta priti v službo in nazaj, razvoziti otroke na vse popoldanske aktivnosti, opraviti nakupe in vse ostalo, za kar je avto (skoraj) nujno potreben. Verjeli ali ne, vsega tega vam ob poškodbi avta ni treba preživljati, kajti da se tudi drugače.

Se zgodi …

Nejc je ravno plačal kavo, ko je dobil SMS-sporočilo, da je njegov avto pripravljen na prevzem. Odlično, si je mislil, trajalo je le tri dni, a tega sploh ni občutil. No, seveda ga je poškodba avta, ki jo je povzročil nevesten voznik (ali voznica) na parkirišču, spravila v slabo voljo, a ne za prav dolgo. Poškodba ni bila prehuda, saj se po parkiriščih nihče ne vozi zelo hitro, a z vdrtimi vrati in na pol odtrganim odbijačem se pa vseeno ne spodobi voziti. Najprej je poklical policijo, saj o krivcu ni bilo ne duha ne sluha, prav tako ni bilo nobenega sporočila, zataknjenega za brisalcem. Po pogovoru s policistom je Nejc poklical še Pomoč na cesti (080 88 48) in prijavil škodni dogodek. Za popravilo je izbral najbližji servis, ki je del mreže Moj servis in se dogovoril za termin popravila. Kdaj lahko pripelje svoj avto? Najbolje kar takoj.

Da vam ne bo treba hoditi peš

Na servisu je Nejc naredil prijavo škode, obenem pa so njihovi strokovnjaki naredili tudi cenitev. Saj ne da bi se mu bilo težko nekaj dni voziti z avtobusom ali kolesom, a letošnji konec poletja je razmeroma deževen in hladen, zato se je ponujenega nadomestnega avta še kako razveselil. Ker je bilo škode za več kot 200 EUR, za popravilo pa ne bodo rabili več kot tri dni, je bila uporaba nadomestnega avta zanj brezplačna. O tem, kdaj bo avto gotov, ga bodo obvestili kar prek SMS-a, predvidoma bo avto gotov čez tri dni.

Za konec pa še eno presenečenje

Po prejetem sporočilu se je Nejc odpeljal na servis. Njegov avto ga je že čakal na parkirišču, za neljubim dogodkom ni ostala nobena sled več. A s tem dobrih novic še ni bilo konec. Čez nekaj dni je na dom prejel še bon za 40 EUR, ki ga lahko unovči pri obnovi obstoječega zavarovanja ali pri sklenitvi novega avtomobilskega zavarovanja.

Ko se je peljal nazaj domov, je Nejc razmišljal o dogodkih zadnjih dni. Seveda je imel zaradi škode nekaj dodatnih opravkov, a na koncu ima popravljen avto, vmes ni bil niti trenutek »pešec«. Razen časa ga vse skupaj ni stalo nič, pa tudi pri času je prihranil, saj mu ni bilo treba na zavarovalnico, za povrh pa ima na koncu v žepu še 40 EUR za naslednje zavarovanje.

Z enim klicem do popravila avtomobila

Prijava škodnega dogodka v prometu preko telefona je najkrajša pot do popravila avtomobila in ugodnosti, ki jih omogoča popravilo v napotenem servisu. 

Pomoč na cesti