NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

13.10.2016 | - min branja |

Čudovita študentska leta

Študentska leta so nekaj posebnega. Začne se prava samostojna pot v življenje, postavljajo se temelji poklicne poti, kariere in prihodnosti. V času študija so predavanja, kolokviji in izpiti, med njimi pa ure in ure sedenja za knjigami in resnega študija. Vseeno pa se najde tudi veliko časa za vse ostalo, kar je v teh letih treba doživeti. Zabave, šport, potovanja in še vrsta drugih dejavnosti, ki so nadvse zabavne, nekatere pa imajo tudi svojo senčno plat: možnost nezgod in poškodb. Poskrbite, da bo teh čim manj.

 

Sprostite se z rekreacijo

Šport in rekreacija sta vse pogosteje zvesta spremljevalca mladih ljudi, še posebno študentov. Vsakodnevna rekreacija zbistri misli ter sprošča in izboljša splošno pripravljenost telesa, ki je v veliko oporo tudi pri miselnih naporih. Med študiranjem snovi je dobro delati redne krajše premore, vsaj enkrat na dan pa si je treba privoščiti daljši sprehod ali pošten odmerek zmerne rekreacije, da se glava in telo »odklopita« od učenja. Nadihati se je treba svežega zraka, povečati raven kisika in se dobro »prezračiti« ter razgibati. Potem študij spet teče, kot je treba. Šport je prisoten tudi med študentskimi počitnicami. Pozimi smučanje, poleti vse ostalo, bi lahko rekli. Malo je mladih, ki prosti čas preživljajo brez vsaj nekaj gibanja.

Imate čas za redni trening?

Resnejše ukvarjanje s športom zahteva več vloženega dela v obliki resnih treningov, to pa pomeni tudi večjo disciplino, da so opravljene vse obveznosti: športne in študijske. Študenti – športniki so pod veliko večjim pritiskom, glede na izbrani šport pa je pri njih tudi večja verjetnost nastanka poškodb. Enako velja za tiste študente, ki se s športom ne ukvarjajo poklicno, so pa med tako imenovanimi resnimi rekreativci, ki se s svojim športom ukvarjajo vsakodnevno. Šport je prisoten tudi med študentskimi počitnicami. Pozimi smučanje, poleti vse ostalo, bi lahko rekli. Malo je mladih, ki prosti čas preživljajo brez vsaj nekaj gibanja.

Izogibajte se stresu

Stres je redni spremljevalec študentov in ima velik vpliv na čustveno in telesno počutje človeka, kaže pa se tudi v vedenju in telesni pripravljenosti. Razdraženost, tesnoba, napetost in jeza se hitro izrazijo v dejanjih, kar je še posebej nevarno v prometu. Ne samo, da je stres posredni sprožilec bolezni, je tudi posredni vzrok nesreč oziroma nezgod.

Študent naj bo … ustrezno zavarovan.

Najlepši študentski spomini običajno niso povezani z izpiti ali študijem, pač pa s študentskim življenjem, v katerem se da marsikaj doživeti. Del tega življenja so tudi manjše in večje nezgode, s katerimi se sreča večina povprečnih študentov, ki ne preživijo vseh dni v predavalnici, knjižnici ali za domačo mizo.

Dejstvo je, da so študentska leta najbolj »nora« leta v življenju, s tem pa se poveča tudi možnost, da gre kdaj kaj narobe. Če k temu dodamo še množico različnih športov, kilometre in ure, preživete v prometu, in še vrsto nepredvidljivih dogodkov, je sklenitev nezgodnega zavarovanja otrok in mladine pametna izbira. Zavarovanje je namreč na voljo za mladino do 26. leta. Poskrbite torej, da boste v času študija dobro zavarovani in si boste študentska leta zapomnili zaradi diplome in lepih trenutkov.