Aktualno

Generali je generalni sponzor rekreativne kolesarske dirke a la Tour de France


10.08.2022

4. septembra se bo letos prvič v Sloveniji odvila poslastica za rekreativne kolesarje, saj je dirka L'Etape by Tour de France nekaj posebnega. To je edinstvena priložnost za vse zagnane rekreativne kolesarje, da izkusijo strast, napor in pristno doživijo pravo kolesarsko dirko Tour de France.Najboljši bodo okusili epske boje za rumeno, zeleno, pikčasto in belo majico, za točno take majice, kot se borijo najboljši na svetu. Pričakuje se preko 1.000 kolesarjev, za 70 km in 145 km dolgo preizkušnjo je že vse pripravljeno. Prava izkušnja Dirke po Franciji bo potekala pod popolno zaporo prometa ves čas, odvijala se po enakih trasah in pod enakimi pogoji, kot veljajo za Tour de France.

Vsekakor velik zalogaj, tako za kolesarje, kot za organizatorje in ambasadorje. Direktor dirke Aleš Hostnik že leto dni poganja vse motorje za pripravo dogodka. V sproščenem pogovoru tudi prizna, da pridejo dnevi, ko telefoni pregorevajo in da se tu in tam kdaj zbudi sredi noči in v mislih preigrava ter vizualizira dirko.

V zadnjih letih smo precej spremenili življenjske navade in kolesarjenje postaja šport Slovencev. Zato so tudi poškodbe pri kolesarjenju narastle. Direktor dirke, Aleš Hostnik nam je v pogovoru zaupal: «Kot organizator kolesarske dirke L'Etape Slovenia by Tour de France, se še posebej dobro zavedam elementa varnosti, zato sem brez pomislekov, enostavno kar preko spleta, opravil nakup zavarovanja G24 Kolesar Kolesarsko zavarovanje G24 Kolesar - G24. Izredno me veseli, da se je zavarovalnica Generali, naš generalni sponzor, tako hitro prilagodila sodobnim trendom in nam je ponudila med ostalim tudi kolesarsko zavarovanje, da se naši podvigi ne bi končali z grenkim priokusom. Sam letno prekolesarim skoraj 5.000 kilometrov, kar predstavlja dobrih 200 ur na kolesu. To predstavlja kar štiri poti iz Ljubljane do Pariza. Ob vseh teh številkah sem se večkrat ujel v razmišljanju, da čelada ne bo dovolj. Zavarovanje G24 Kolesar je zato super, ker pokrije področje nezgode, odgovornosti do druge osebe, asistenco na cesti in pomoč v tujini. Morda nekdo niti z avtomobilom ne prevozi toliko kilometrov, kot jaz s kolesom, pa je avtomobilsko zavarovanje nekaj samoumevnega. Naj tako postane tudi na področju kolesarjenja, saj s tem skrbimo za našo varnost, udobje in razvoj športa.»

30 % nižja štartnina

Vsakdo, ki sklene zavarovanje G24 Kolesar prejme 30 % popust na štartnino. Prijava na dirko L'Etape by Tour de France, ki se bo odvila 4. 9. 2022, tako znaša le 105€.
Popust velja do 21. 8. 2022.  S to potezo organizator dirke v sodelovanju z zavarovalnico GENERALI spodbuja ozaveščenost in zavarovalno zaščito vseh rekreativnih kolesarjev. 

 

Sicer pa kolesarji lahko računajo na tehnično podporo ob trasi, kar bo ob morebitnih nezgodah vseeno omogočalo doživetje dirke v polnem pomenu. Vsak prijavljen kolesar bo prejel vrhunski kolesarski dres znamke ALE in doživel, na eni strani strastne boje, na drugi pa lepote Slovenije.

Celoten intervju z Aleš Hostnikom, direktorjem dirke L'Etape by Tour de France je dostopen na tej povezavi siol.net