Aktualno

Okrepljena ekipa cenilcev na terenu, prvi podatki o škodah v naslednjih dneh


11.06.2018

Zavarovanci Adriatica Slovenice so v zadnjem neurju, ki je pustošilo v okolici Črnomlja, znova utrpeli veliko škode, predvsem na družinskih hišah, kmetijskih površinah in avtomobilih. Prvih ocen škod iz petkovega neurja še ni, saj prijave neprestano prihajajo, kaže pa, da bo škoda zelo visoka. Angažirali smo svoje redne in izredne sodelavce, zaradi velikega števila škodnih primerov pa podaljšali delovni čas poslovalnice Adriatic Slovenica v Črnomlju, ki bo v naslednjih dneh odprta do 19. ure oziroma po potrebi še dlje.

Začeli smo z ogledi škod in na terenu so vse razpoložljive ekipe, ki delajo od jutra do večera. Podaljšali smo tudi delovni čas, tako da je v naslednjih dneh mogoče prijaviti škodo v poslovalnici Adriatica Slovenice v Črnomlju do 19. ure oziroma tudi po telefonu 040 424 668 ali 040 307 609.

S prijavo škod ni treba hiteti, zavarovanci imajo več možnosti za prijavo škode. Priporočamo prijavo škode prek spleta na škodnem portalu ali portalu Moj AS. Pokličete lahko na poslovno enoto, svojega zastopnika ali center za oskrbo strank po telefonu 080 11 10.

Adriatic Slovenica škode iz naravnih nesreč obravnava prednostno in bo v najkrajšem času začela s prvimi izplačili za premoženjske škode, prijavljenimi v zadnjem neurju. Ob popolni dokumentaciji je škoda izplačana povprečno v dveh dneh, v nujnih primerih pa zavarovanci lahko za sanacijo nujne premoženjske škode prejmejo tudi akontacijo.

Priporočamo, da najprej poskrbite za lastno varnost, zavarujete morebitne dokaze v zvezi z obsegom škode in če je le mogoče, fotografirate in spravite poškodovane predmete, predvsem pa poskrbite, da ne nastane še večja škoda.