Specialisti z asistenco in drugim mnenjem

Ekskluzivno samo v okviru novega življenjskega zavarovanja Moj življenjski kasko in obstoječih življenjskih zavarovanj.

Drugo mnenje

Ali ste se znašli v situaciji, ko imate pomisleke glede postavljene diagnoze ali priporočenega zdravljenja? Menite, da nimate vseh potrebnih informacij za pravilno odločitev o nadaljnjem zdravljenju?

Storitev Drugo mnenje omogoča, da v najkrajšem času prejmete pisno mnenje mednarodnih strokovnjakov o svoji diagnozi ali zdravljenju, ne da bi vam bilo treba za to odpotovati v tujino. Na podlagi pridobljenega mnenja boste lažje sprejeli nadaljnje odločitve o zdravljenju.

Zanesljiv partner

Mednarodno priznani strokovnjaki Advance Medical skrbijo za 35 milijonov strank v 125 državah sveta.

Hiter odziv

V roku 24 delovnih ur od prejema zahteve po drugem mnenju vas kontaktira zdravnik skrbnik Advance Medical, ki vam pomaga zbrati potrebno dokumentacijo za izdelavo drugega mnenja.

Priprava mnenja

Mednarodno priznani strokovnjaki bodo pripravili mnenje. Poročilo boste prejeli v slovenščini.

Posvet

Posvetuje se lahko z zdravnikom skrbnikom Advance Medical v Sloveniji in pridobite informacije o možnosti zdravljenja v tujini.

Za celo družino

Storitev Drugo mnenje lahko koristijo tudi vaši ožji družinski člani (partner, otroci do 21. leta, starši)

Paketi po vaši meri

Izbirate lahko med tremi paketi, ki vključujejo različen obseg zdravstvenih storitev. Drugo mnenje je vključeno v vse tri pakete.

Mali paket vključuje asistenčne in zdravstvene storitve do višine 2.000 EUR letno.  

Organizacija in plačilo zdravstvenih storitev:

  • specialistične obravnave – specialistični pregled, enostavne diagnostične preiskave (UZ, RTG, laboratorij …) in enostavni ambulantni posegi (aplikacija blokade, punkcija, odstranitev izrastka …);
  • zahtevne diagnostične preiskave (CT, MR, kolonoskopija, gastroskopija …);
  • načrta zdravljenja poškodbe zaradi nezgode, za katero je bila potrebna hospitalizacija, da bi zagotovili optimalni potek zdravljena;
  • psihološke pomoči v primeru resnega zdravstvenega stanja ali ob izgubi ožjega družinskega člana v obliki ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije (do 700 EUR na leto).

Asistenčne storitve Centra Zdravje AS:

  • pridobitev informacij o zdravstvenih zavarovanjih, izvajalcih zdravstvenih storitev, pogojih in načinu uveljavljanja pravic iz zavarovanja in v sistemu javne zdravstvene službe v Sloveniji;
  • odobritev in organizacija zdravstvenih storitve pri pogodbenih uzvajalcih zdravstvenih storitev;
  • organizacija izvedbe strokovnega posveta in drugega mnenja.

Srednji paket vsebuje poleg storitev malega paketa še:  

  • organizacija in plačilo ambulante fizioterapije po opravljenem operativnem posegu, zlomu kosti, delnem ali popolnem izpahu sklepa oziroma po delni ali popolni raztrganini mišic, tetiv oziroma vezi ter po carskem rezu (do 400 EUR na leto);
  • plačilo zdravil, predpisanih na beli recept v okviru specialističnega pregleda, diagnostične preiskave ali posega (do 200 EUR na leto).

Skupna zavarovalna vsota srednjega paketa znaša do 3.000 EUR.

Veliki paket vsebuje poleg storitev malega in srednjega paketa organizacijo in plačilo:

  •  operativnega posega do 7.000 EUR na leto (artroskopija ramena, kolena, operativno zdravljenje krčnih žil, operacija karpalnega kanala, UZ razbijanje ledvičnih kamnov ...).

Skupna zavarovalna vsota velikega paketa znaša do 10.000 EUR.

Nevaren glavobol

Tineta je nekaj časa mučil glavobol. Sprva ga je pripisal stresu. Ker je postajal vse močnejši, je obiskal zdravnika, ki mu je izdal napotnico za specialista.

Tine je pred časom sklenil Specialiste z asistenco, zato mu je AS zagotovil pregled v 10-ih dneh in diagnostične preiskave. Postavili smo mu diagnozo benigni možganski tumor. Ker se je želel prepričati o pravilnosti postavljene diagnoze in poteku zdravljenja, je izkoristil kritje Drugo mnenje strokovnjakov iz tujine. Diagnozo so potrdili. Moral je na operacijo, ki so jo izvedli v okviru javnega zdravstvenega sistema, saj je njegovo zdravstveno zavarovanje krilo tovrstne operacije v celoti. 

Zavarovalnino iz naslova kritičnih bolezni je namenil za dodatno zdravljenje za hitrejše okrevanje. AS mu je zaradi težje oblike bolezni organiziral psihološko pomoč.

Ker je zbolel za eno od težkih bolezni, mu je AS izplačal Izplačilo za zdravljenje. Tine je poleg tega še 3 leta prejemal mesečno zdravstveno rento v višini 300 EUR.

Ker je bil zaradi bolezni eno leto na bolniški, mu je AS plačeval premijo za življenjsko zavarovanje Moj življenjski kasko.

Izplačilo

Izplačilo za zdravljenje

90 % takoj, 10 % ob izteku kritja
27.000 EUR (+ 3.000 EUR)

30.000 €
Zdravstvena renta

(300 EUR na mesec x 3 leta)

10.800 €
SKUPAJ 40.800 €

Image

Ko se zgodi

Ko se zgodi

Asistenca zdravje

Ko boste potrebovali storitve iz zavarovanja ali želite koristiti Drugo mnenje, pokličite Asistenco zdravje na brezplačno telefonsko številko 080 81 10 ali pišite na zdravje.si@generali.com.

Naš svetovalec se bo v vašem imenu dogovoril za hiter pregled pri specialistu oziroma za koriščenje druge zdravstvene storitve. Pokličite in pomagali vam bomo poiskati najprimernejšo rešitev za vašo težavo.

NOVO! Zavarovancem nudimo tudi takojšen posvet z zdravnikom na daljavo, v katerem se lahko o svojih težavah pogovorite prek video klica takoj (praviloma v roku 15 minut) ali se naročite na prosti termin, ki vam ustreza.

Asistenca zdravje vam olajša pot do ustreznega zdravnika, diagnoze in okrevanja.

PREBERITE VEČ Potrebujem asistenco

Pogosta vprašanja

Kritje Specialisti z asistenco in drugim mnenjem lahko izberete pri sklenitvi novega življenjskega zavarovanja Moj življenjski kasko ali pri obstoječih življenjskih zavarovanjih.

Poskrbite za celovito finančno varnost.

Bi želeli individualni načrt zaščite, če se vam v življenju zgodi kaj nepričakovanega?

Naročite svetovalca