Vabljeni na dobrodelni snežni spektakel

4. DOBRODELNI GRUBIN MEMORIAL »GRUBA ŽIVI ŠE NAPREJ Z NAMI!«

V Kranjski Gori se bo v petek, 8. marca, v čast preminulemu slovenskemu vrhunskemu slalomistu Dragu Grubelniku – Grubi, odvil dobrodelni snežni spektakel! Grubin memorial je postal že tradicionalen dogodek, katerega cilj je z zbranimi sredstvi vsako leto pomagati nekomu, ki je pomoči res potreben. Prepričani smo, da bi bila to tudi Dragova želja.

V družbi številnih znanih smučarjev in drugih športnikov, glasbenikov ter ostalih znanih imen slovenske estrade, se tako tudi letos obeta posebno snežno doživetje. Na dobrodelni veleslalomski preizkušnji bodo smučarsko znanje lahko preizkusili prav vsi. Mladi, stari, alpski smučarji, smučarji na deski, telemark smučarji, sankači, … skratka vsi, ki v srcu nosijo dobro energijo in s svojo prisotnostjo radi naredijo nekaj dobrega.

_______________________________________________________________________________________________________________ Drago Grubelnik 15. 1. 1976 – 17. 11. 2015

Drago Grubelnik se je rodil 15. januarja 1976 v Radljah ob Dravi. V svetovnem smučarskem pokalu je debitiral v sezoni 1996/1997 in svoj prvi nastop opravil v avstrijskem Söldnu. Bil je slalomski specialist, slovenske barve pa je zastopal tudi na treh olimpijskih igrah: v japonskem Naganu (1998), ameriškem Salt Lake Cityju (2002) in italijanskem Torinu (2006). 17. novembra 2015 je Drago tragično preminil v prometni nesreči ravno v avstrijskem Söldnu, kjer je začel svojo smučarsko pot v svetovnem pokalu. 
_________________________________________________________________________________________________________

Dobrota ni sirota

Četrti dobrodelni snežni spektakel bo tudi tokrat imel dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo, kot vsako leto, namenjena tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Prvo leto je bila pomoč namenjena Dragovemu sinu Maksu. Nato je bil pomoči deležen sedemnajstletni Tim, odličen učene in talentiran športnik, ki ga je zaznamovala huda bolezen. Lani so zbrana sredstva pomagala sedemčlanski družini iz Radelj ob Dravi, ki živi v težkih razmerah. Letos pa bo pomoč namenjena družini iz Slovenske Bistrice - očetu samohranilcu z dvema otrokoma, ki nujno potrebuje streho nad glavo. Ponosni smo, da bomo tudi letos lahko prispevali k tej izjemni zgodbi.

________________________________________________________________________________________________________ Med najboljšo deseterico

Drago Grubelnik je v svoji karieri odpeljal 87 slalomov in 21 veleslalomov v svetovnem pokalu. Od tega se je enajstkrat uvrstil med najboljšo deseterico, ob prelomu tisočletja pa je bil v samem slalomskem vrhu. Uspeh kariere je dosegel 16. januarja 2000, ko je v švicarskem Wengnu osvojil tretje mesto. Kariero je končal leta 2007, od leta 2013 pa je bil šef bolgarske moške smučarske reprezentance.
______________________________________________________________________________________________________

Rock & Roll za Grubo!

Grubin memorial pa ni samo dobrodelni dogodek. To je resnično unikaten stik snega, dobrodelnosti in zabave. Zato bo dobrodelni veleslalom v večernih urah popestril brezplačni koncert, ki ga ne gre zamuditi, saj gre za pravo rock & roll poslastico! Za nepozabno zabavo bodo poskrbeli KING FOO z gosti, Grega Skočir (Big Foot Mama), Samuel Lucas, Matjaž Jelen (Šank Rock), Rok Ferengja (Rok’n’Band), Nipke,.. Koncert se bo od 21. ure naprej odvijal na kranjskogorski snežni plaži. 

»Gruba živi še naprej z nami!«

Grubin memorial je posvečen Dragu, alpskemu smučarju, očetu in prijatelju v spomin, medtem ko njegova življenjska energija še naprej  živi z nami. Kot sponzor 4. Grubinega memoriala, vas torej vabimo na snežni spektakel, ki bo potekal v petek, 8. marca 2019, ob 17. uri, v Kranjski Gori, na smučišču Kekec. Skupaj bomo smučali, se spominjali Draga, se družili in zabavali! 

Rene Mlekuž, ob 3. Grubinem memorialu: »Želim, da bi se Draga spominjali s tisto energijo, ki jo je nosil on sam. Dobro se zavedam, da tudi vsi, ki so danes prišli sem, vedo, kaj je Drago nosil v sebi in da je bil dobra oseba. Veliko mi pomeni, ko vidim, koliko ljudi se je znova zbralo v spomin nanj, in še bolj, da lahko na koncu z druženjem in zabavo pomagamo nekomu, ki je pomoči res potreben.« 

Več o Grubinem memorialu lahko spremljate na www.grubinmemorial.si ali na FB profilu