Tudi letos uradna zavarovalnica 58. Pokala Vitranc

KRANJSKOGORSKI VRHUNEC SVETOVNEGA POKALA V ALPSKEM SMUČANJU

V soboto in nedeljo, 9. in 10. marca, se nam pridružite v Kranjski Gori, na vrhuncu svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške. Na tradicionalnem, že 58. Pokalu Vitranc bomo pod podkorensko strmino skupaj bodrili najboljše slalomiste in veleslalomiste sveta. Še bolj pa bomo stisnili pesti prav za naše smučarje!

»Letos delimo srečo!«

Tokratni Pokal Vitranc bo poleg vrhunskega dvodnevnega športnega dogodka, postregel z nečim prav posebnim. Skupaj z Zvezo prijateljev in mladine Ljubljana Moste-Polje bomo v okviru The Human Safety Net na ogled tekem pripeljali 3 avtobuse družin. Otrokom in njihovim staršem bomo, poleg brezplačne vstopnice, podarili še topel čaj in okrepčilno kosilo, pričakalo pa jih bo tudi prijetno presenečenje! 

_________________________________________________________________________________________________________ V Generaliju smo ponosni, da vse od leta 2010 z zvestim »zlatim pokroviteljstvom slovenskih smučarskih reprezentanc« izražamo podporo slovenskemu alpskemu smučanju, predvsem njegovemu  podmladku pri razvoju v vrhunske smučarske virtuoze. 
_________________________________________________________________________________________________________

Pokal Vitranc je vsakoletno tekmovanje v alpskem smučanju za moške, ki se odvija v Kranjski Gori. Sodi med tradicionalne prireditve, ki so vsako leto znova na sporedu tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju. Tekmovanje poteka vse od leta 1961. Do leta 1990 so tekmovanja potekala na zdaj opuščeni »FIS-progi«, nato pa na smučišču v Podkorenu, kjer potekajo še danes. Vsako leto se tekmuje v dveh disciplinah, najprej je na vrsti sobotni slalom, na kar sledi še nedeljski veleslalom.

Smučarska proga Podkoren, kjer se odvija tekmovanje za Pokal Vitranc, je zaradi nekaterih nepreglednih prelomnic, visečega in zahtevnega terena ter spektakularne ciljne strmine ena najtežjih prog za tehnične discipline v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. 

_________________________________________________________________________________________________________  Ali ste vedeli?

Zadnjo slovensko zmago na Pokalu Vitranc je leta 1999 v slalomski disciplini dosegel Jure Košir. Ta sezona je predstavljala vrhunec v Juretovi smučarski karieri, saj je poleg zmage za Pokal Vitranc, na najvišjo stopničko stopil še v Kitzbühelu in sezono končal na drugem mestu posebne slalomske razvrstitve svetovnega pokala.  

56. Pokal Vitranc pa je postregel z zgodovinskim dogodkom. Avstrijski smučar Marcel Hirscher je z zmago v veleslalomu že šestič zapored osvojil veliki kristalni globus, kar doslej ni uspelo še nobenemu alpskemu smučarju.
______________________________________________________________________________________________________________

Več o Pokalu Vitranc in spremljajočem programu na povezavi www.pokal-vitranc.com.

SE VIDIMO V KRANJSKI GORI!