S prevzemi in novimi partnerstvi Generali spodbuja širitev v CEE regiji

Vse o Skupini Generali, Generali Avstrija, CEE & Rusija in načrtih za prihodnost regije

V dvorani Narodne galerije v Ljubljani je 5. junija 2018 potekalo regionalno medijsko srečanje Generali CEE Holdinga. Zbrali so se predstavniki Generalija iz vse regije in izbrani novinarji.

Srečanje je otvoril Luciano Cirinà, regionalni direktor za Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo in generalni direktor Generali CEE Holdinga. V svojem nagovoru je predstavil trenutni položaj Generalija v regiji in razkril načrte za okrepitev regijske prisotnosti. To bo Generali storil z novimi strateškimi partnerstvi ter nakupi ustreznih obstoječih in dobro situiranih zavarovalnic.

Med njimi tudi že s prevzemom slovenske zavarovalnice Adriatic Slovenica ter poljskih zavarovalnic Concordia. Po besedah Cirinà je »nakup zavarovalnice Adriatic Slovenice odlična priložnost za Skupino Generali in prinaša nedvomne strateške ugodnosti in privlačne možnosti razvoja produktov. Zato predstavlja edinstveno pot do uresničevanja strategije Skupine Generali v srednji in vzhodni Evropi.«   

Generali CEE Holding je na srečanju oznanil še sklenitev strateškega partnerstva z družbo UniCredit. Sodelovanje predstavlja izjemno priložnost za okrepitev Generalijevega portfelja na področju bančnih zavarovanj v regiji. S tem Generali odpira dodaten prodajni kanal in širi svojo bazo potencialnih strank. »Sodelovanje prinaša izjemen potencial za naš nadaljnji razvoj. Z UniCreditom načrtujemo skupen razvoj kreditnih zavarovanj in zavarovalnih produktov leasinga. Vse, da bi izboljšali zadovoljstvo strank,« je ob tem povedal Cirinà.

Miroslav Singer, direktor za institucionalne zadeve in vodilni ekonomist holdinga Generali CEE, se je v svojem nagovoru osredotočil na napovedi gospodarske rasti v regiji, kjer ugotavlja, da lahko v vseh državah regije tudi v prihodnje pričakujemo nadaljnjo stabilno rast. V zadnjem delu srečanja je Gregor Pilgram, regionalni finančni direktor, razkril še regionalne finančne rezultate iz leta 2017. Ti kažejo, da regija Avstrije, CEE in Rusije že danes pomembno prispeva h končnemu operativnemu dobičku Skupine.