Pomagamo materinskim domovom

V akciji »Majhna pozornost za velik nasmeh« želimo na več načinov pomagati materinskim domovom po celi Sloveniji

V sodelovanju z medijsko hišo Večer ter Sekcijo za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije smo združili moči v dobrodelni akciji »Majhna pozornost za velik nasmeh«, s katero bomo skušali pomagati ženskam in otrokom v stiski.

Materinski domovi sprejemajo ženske z otroki in nosečnice, ki so brez strehe nad glavo, brez podpore družine, bližnjih prijateljev in sploh kogarkoli, pri komer bi lahko bivale. Veliko uporabnic izhaja iz neurejenih družinskih razmer, nekatere so bile žrtve nasilja. Njihove stiske so velike, večina jih je tudi brez zaposlitve.

S sodelovanjem v projektu Majhna pozornost za velik nasmeh želimo ozaveščati o delovanju materinskih domov, o težavah in potrebah njihovih uporabnic ter zbrati čim več materialnih in finančnih sredstev, s katerimi bomo poskušali mamicam in malčkom olajšati življenje in narisati nasmehe na obraze.

Kako lahko pomagate

Akcija bo potekala do konca marca, prispevate pa lahko na več načinov. V nekaterih trgovskih centrih Mercator in Spar bodo nastavljeni vozički; veseli bodo pripomočkov za likovno ustvarjanje (barvic, papirja, flomastrov, temper, vodenk in čopičev), higienskih potrebščin, hrane z dolgim rokom trajanja, pa tudi posteljnine, manjših gospodinjskih aparatov in drugega.

S poslanim SMS-sporočilom na 1919 s ključno besedo ZENSKE5 darujete pet evrov. Lahko pa denarni prispevek nakažete neposredno na TRR račun Socialne zbornice Slovenije.

Več informacij je na voljo na: https://meseczensk.vecer.com