NAŠI »HEROJI V PIŽAMAH« OSVOJILI EVROPO

Nagrada »Road Safety Excellence« in posebna nagrada Jacques Barott projektu »Heroji furajo v pižami«

26. junija 2018 je v Bruslju potekala podelitev nagrad Evropske unije za delo na področju varnosti v cestnem prometu. Med šestimi nagrajenci je tudi projekt »Heroji furajo v pižamah«, pri katerem sodelujemo z Zavodom VOZIM.  Kot ena najboljših in najuspešnejših praks na področju prometne varnosti si je prislužil najvišjo mednarodno strokovno nagrado Evropskega sveta za varnost prometa (ERSC) ter posebno nagrado občinstva Jacques Barott.

Vseslovenska iniciativa »Heroji furajo v pižamah« si prizadeva za ozaveščanje mladih, naj ne vozijo pod vplivom alkohola, hkrati pa poziva starše, da poskrbijo za varen prevoz svojih otrok domov, četudi sredi noči in v pižami. Za svoja prizadevanja za manj voženj pod vplivom alkohola med mladimi ter strokovni pristop k tej problematiki je bil naš projekt danes v Bruslju eden izmed šestih prejemnikov mednarodnih strokovnih nagrad ERSC »Road Safety Excellence«.

Že tretje leto zapored, je Evropska unija podelila tudi posebno nagrado Jacques Barott, posvečeno bivšemu komisarju za promet in gorečemu zagovorniku prometne varnosti. Prejemnika posebne nagrade izbere občinstvo, ki je letos z njo nagradilo prav naš projekt »Heroji furajo v pižamah«.

David Razboršek, direktor Zavoda VOZIM, je ob prevzemu nagrade povedal: »Prejeta nagrada predstavlja trud vseh HEROJEV: poškodovancev, mladih, prostovoljcev, partnerjev, lokalnih skupnosti in ostalih, ki smo na različne načine prispevali k izvedbi iniciative "Heroji furajo v pižamah", k izboljšanju prometne varnosti med mladimi in zmanjšanju voženj pod vplivom alkohola med njimi.«

Vanja Hrovat, predsednica uprave GENERALI d. d. je kot glavni pomen akcije izpostavila: »Heroji furajo v pižamah je projekt, ki ima en glavni cilj – da se zadovoljstvo v življenju posameznika ne konča na eni zabavi. Zadovoljstvo želimo prenašati v okolje, kjer živimo in delujemo ter tako prispevati k še bolj  kakovostnemu življenju in bolj varnim razmeram na cesti. Projekt Heroji furajo v pižamah nam to nedvomno omogoča.«