LEON ZAJAMČENI POSTAL »NAJ ZAJAMČENI POKOJNINSKI SKLAD 2019«

Generalijev zajamčeni pokojninski sklad LEON ZAJAMČENI je na finančnem dogodku »9. dan Mojih financ« prejel naziv »Najboljši zajamčeni pokojninski sklad 2019«!

Revija Moje finance je v sredo, 20. marca 2019, v sklopu 9. dneva Mojih financ podelila »finančne oskarje 2019« najboljšim upravljalcem premoženja tako pokojninskih kot vzajemnih skladov v Sloveniji. Na dogodku so bile že tradicionalno podeljene še nagrade najboljšim vzajemnim skladom, letos prvič pa so jih bili deležni tudi zajamčeni pokojninski skladi.

Nagrado sta od urednice Mojih financ Marje Milič prevzela Robert Leskovar, vodja oddelka pokojninskih zavarovanj in Miha Pogačar, strokovni sodelavec za zakladništvo in finance.

Foto: Jure Makovec

Zajamčeni pokojninski skladi, ki skrbijo za dodatne pokojnine 470.000 Slovencev, so tekmovali v treh različnih obdobjih - pet, deset in petnajstletnem obdobju, ocenjevani pa so bili po metodi αlfaβeta – zajamčeni.

Metoda αlfaβeta – zajamčeni: donosnost ni edino merilo uspeha upravljanja - pomembna je tudi skrb upravljavca za kontinuirano doseganje rezultatov. Zato so ocenjevalci pri ocenjevanju pokojninskih skladov upoštevali: 1. ustvarjeno donosnost pokojninskega sklada; 2. nagrado na enoto celotnega tveganja pokojninskega sklada ali tako imenovani  Sharpov kazalnik; 3. največjo možno izgubo, ki ji je bil posamezen pokojninski sklad v proučevanem obdobju izpostavljen. Metodologija ocenjevanje je v celoti objavljena na stani www.mojefinance.si/skladi.