Karierni sejem in #dobraslužba

Včeraj smo naš razstavni prostor na Kariernem sejmu spremenili v sproščeno dnevno sobo in se pogovarjali o pomenu posameznikovih veščin in kariernem opolnomočenju

S kadrovskimi razgovori v Generali dnevni sobi na Kariernem sejmu smo zaželeli vzpodbuditi posameznike, da izpostavijo svoje veščine, znanje in vrednote. V ospredju je bilo iskanje potenciala v ljudeh, s poudarkom na mehkih veščinah in dobrih lastnostih. Vsak je imel možnost, da se predstavi, ker želimo aktivno sodelovati pri ustvarjanju družbe, kjer lahko ljudje razvijajo svoje potenciale v vseh svojih obdobjih življenja. To uresničuje svojo željo - postati zaupanja vreden in želen delodajalec.

Naše obiskovalce so pričakali strokovnjak z različnimi profili sodelavcev, ker smo želeli izpostaviti, da zavarovalništvo ni le zavarovalna mreža, ampak predstavlja skupek mnogih veščin.  

V razstavnem prostoru, oblikovanem v udobno dnevno sobo, so si obiskovalci lahko pripravili svoj smoothi v aktivnosti »Zmešaj svoj karakter«, kjer so banane predstavljale proaktivnost, jabolka komunikativnost, ananas kreativnost in špinača drznost. Zbirali so tudi najboljše zaposlitvene nasvete obiskovalcev, saj želimo spodbujati kulturo medsebojnih nasvetov. Svoje delovne izkušnje in pridobivanje kompetenc je z obiskovalci delil raper Rok Terkaj – Trkaj.

S posebno pozornostjo pristopamo k projektom, ki ustvarjajo priložnost za bolj polno in kakovostno življenje ljudi. Motivirani in zadovoljni sodelavci so bistvo uspeha zavarovalnice Generali, zato smo se že od leta 2011 imetniki certifikata Družini prijazno podjetje. Z njim dokazujemo, da uspešna kariera ne predstavlja ovire za kakovostno družinsko življenje. Pridobitev polnega certifikata Družini prijazno podjetje predstavlja zavezo za delo v prihodnje in ne le izpolnjevanja ukrepov. Je del naše odgovornosti do sodelavcev, vrednot in organizacijske klime.