Do smučarskega znanja s Tino Maze

V sklopu častne smučarske prisege, s katero spodbujamo ljudi, da se na smučiščih vedejo odgovorno, smo v sodelovanju s CŠOD Planica in eno od domžalskih osnovnih šol pripravili druženje s Tino Maze. Mazejeva je iz prve roke otrokom delila nasvete o varnem smučanju, jih spodbujala na poligonu, na koncu pa jih za trud nagradila z levjesrčnimi medaljami

Otroke smo preko videa o FIS pravilih nagovorili o obnašanju na smučišču, se pogovarjali o pravilni telesni pripravi pred smučarsko sezono in opremi, ki jo mora imeti vsak smučar. Skupaj s Korošico so podpisali častno smučarsko prisego, nato pa smo jih povabili na poligon, kjer jih je z glasnim navijanjem spodbujala tudi dobitnica štirih olimpijskih kolajn. Ker je važno sodelovati, ne samo zmagati, smo vse nagradili z medaljami, ekipa, ki je zbrala največ točk, pa je prejela še praktična darila.

»Preventiva, o kateri govori tudi častna smučarska, je tisto, kar bi jaz izpostavila kot najpomembnejše na smučišču. Tu moramo včasih še bolj opazovati okolico, kot na cesti,« je eden od nasvetov, ki so jih otroci slišali od naše najuspešnejše smučarke vseh časov.

Sporočilo akcije že tekom celotne zimske sezone delijo ambasadorji na družabnih omrežjih, med njimi so v ospredju perspektivna Meta Hrovat, zmagovalec veleslaloma v Saalbachu, Žan Kranjec in Boštjan Kline. Tudi ostala reprezentanca z Ilko Štuhec na čelu je podpisnica častne smučarske prisege. Pridružite se pobudi tudi vi in podpišite svojo častno smučarsko prisego! Najdete jo TUKAJ.

 

Več pa v videu >>>