»0,0 FURA« ZA VEČJO VARNOST V PROMETU

V okviru družbeno odgovornega ravnanja na področju varnega in odgovornega ravnanja v prometu smo ustvarili posebno doživetje v virtualnem svetu »0,0 FURA«. Gre za sodoben način prikaza zmanjšanih psihofizičnih sposobnosti voznika pod vplivom alkohola. S to preventivno izkušnjo želimo pri mladih, ki v promet kot vozniki šele vstopajo in tudi pri vseh ostalih voznikih, spodbuditi zavest, da se spodobnosti voznikov manjšajo z višanjem promilov alkohola v krvi.

VR izkušnja, s katero posameznik na preprost način izkusi, kako se sam oziroma njegovo telo odziva, ko za volan sede v opitem stanju, na posameznika naredi močan vtis. Ponuditi jo želimo čim večjemu številu ljudi, predvsem mladim, ki v promet kot vozniki šele vstopajo, ter jih nagovoriti o pomembnosti odgovornega vedenja v prometu. S treznim in odgovornim ravnanjem za volanom namreč zagotavljamo lastno varnost, kot tudi varnost ostalih udeležencev v prometu – otrok, ki so najbolj ranljiva skupina, pešcev, kolesarjev in ostalih voznikov. 

VR izkušnja traja tri minute. Posameznika na vožnjo povabi simpatičen robotek Geri, ambasador varne vožnje iz leta 2068. »Voznik« vožnjo prične v treznem stanju, nato pa se skozi čas stopnja njegove opitosti povečuje. Kaj vse se na tej poti lahko zgodi, preizkusite sami!

VR izkušnja bo na voljo v sklopu preventivne akcije »Čista nula, čista vest« Zavoda Varna pot, s katerim Generali sodeluje že skoraj desetletje. Srednješolci pa bodo izkušnjo lahko preizkusili v okviru njihovih preventivnih delavnic »5x STOP je COOL«. Kadar »0,0 FURA« ne bo v uporabi Zavoda Varna pot, vam bo na voljo za preizkus v eni izmed naših večjih poslovalnic po Sloveniji (točen razpored bo objavljen spletni strani in FB profilu zavarovalnice).

Vabljeni na preizkušnjo tudi vi!