Zaveza za trajnostni razvoj

Leta 2017 je upravni odbor Assicurazioni Generali S.p.A odobril listino o zavezi za trajnostni razvoj Charter of Sustainability Commitments in obnovil zavezanost Skupine vsem deležnikom.

Naša vizija trajnostnega razvoja je: prispevati k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se ljudje lahko razvijajo in izpolnjujejo svoje potenciale. Tako živimo našo vlogo korporativnega državljana in ustvarjamo dolgoročno vrednost za naše deležnike. Ta vizija temelji na dveh stebrih: voditi trajnostno poslovanje, uresničevati odličnost v naših notranjih procesih in živeti v skupnosti, igrati aktivno vlogo v okolju, kjer delamo, onstran vsakodnevnega poslovanja.

Zahvaljujoč poglobljenemu dialogu z našimi notranjimi in zunanjimi deležniki ter z najvišjim vodstvom smo v naslednjih treh letih opredelili osem prednostnih nalog:

  • Odzivati se na megatrende, ki oblikujejo naše poslovanje in družbo.
  • Biti prva izbira naših strank.
  • Ceniti naše distributerje.
  • Prispevati k dialogu o trajnosti v finančni skupnosti.
  • Graditi navdušujoče delovno okolje za naše ljudi.
  • Ponuditi odlično storitev skupaj z našimi pogodbenimi partnerji.
  • Doseči pozitiven vpliv v naših skupnostih.
  • Zbujati zaupanje kot odgovoren korporativni državljan.

Naš napredek v zvezi z zavezami, ki smo jih naredili, bomo vsako leto spremljali in posredovali našim deležnikom. Cilji listine bodo posodobljeni tudi ob upoštevanju doseženih rezultatov in novih zahtev, ki se bodo pojavile.

Več

Družbena odgovornost

Ponosni smo, da smo del globalne Skupine z močnimi in trajnimi odnosi na vseh trgih, kjer poslujemo, s posluhom za socialno odgovornost.

K družbeno odgovornim projektom pristopamo dolgoročno. Ker menimo, da smo kot uspešno podjetje dolžni vračati v okolje, kjer ustvarjamo, ter pomagati človeku v stiski, našo družbeno odgovorno zavezo udejanjamo dnevno. 

GENERALI in ZPM

Čista nula, čista vest

0,0 za volanom in balanco je odgovornost vseh nas in osebna zaveza vsakega posameznika, da soustvarjamo varno mobilnost v našem okolju.

GENERALI ZA VARNOST NA SLOVENSKIH CESTAH

INICIATIVA SKUPINE GENERALI »Human Safety Net«

Z iniciativo želimo širiti svoje poslanstvo in prispevati k izboljšanju življenj. Prek programa za družine bomo pomagali pri ustvarjanju pozitivnih, navdihujočih zgodb in lepše prihodnosti.

HEROJI FURAJO V PIŽAMAH

"Heroji furajo v pižamah" je vseslovenska iniciativa katere koncept je pripravil Zavod vozim, z željo in dolgoročnim ciljem ozaveščanja staršev in mladih, ter posredno prispevati k zmanjšanju prometnih nesreč med mladimi.