Odgovornost do družbe in okolja

 

Zaveza za trajnostni razvoj

Leta 2017 je upravni odbor Assicurazioni Generali S.p.A odobril listino o zavezi za trajnostni razvoj Charter of Sustainability Commitments in obnovil zavezanost Skupine vsem deležnikom.

Naša vizija trajnostnega razvoja je: prispevati k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se ljudje lahko razvijajo in izpolnjujejo svoje potenciale. Tako živimo našo vlogo korporativnega državljana in ustvarjamo dolgoročno vrednost za naše deležnike. Ta vizija temelji na dveh stebrih: voditi trajnostno poslovanje, uresničevati odličnost v naših notranjih procesih in živeti v skupnosti, igrati aktivno vlogo v okolju, kjer delamo, onstran vsakodnevnega poslovanja.

Več o 8 prednostnih nalogah zaveze za trajnostni razvoj

Odgovornost do okolja

Svetovni dan okolja 5. junija promovirajo Združeni narodi z namenom, da vzpodbudijo takšna dejanja posameznikov in skupnosti, ki bodo imela pozitiven vpliv na naš planet. S številnimi iniciativami ga praznujejo v več kot 100 državah, zato, da bi svoje državljane še bolj ozavestili o pomembnosti in nujnosti okoljskih tematik za našo prihodnost.

GENERALI želi pri tem odigrati aktivno vlogo, zato podpira spremembe za bolj trajnostno naravnano gospodarstvo in družbo.  S svojimi produkti, storitvami in naložbami želimo nadzirati in zmanjšati posredni in neposredni vpliv na okolje. Ob tej priložnosti tudi potrjujemo svojo zavezanost k varovanju planeta in zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov za 20% do leta 2020. Vsaka aktivnost šteje in skupaj lahko naredimo spremembo, ki si jo želimo!

Odgovornost do družbe

Nova vodilna iniciativa Skupine Generali za skupnost »Human Safety Net«.

V začetku oktobra smo v svet podali našo novo iniciativno Human Safety Net. Z njo želimo na globalni ravni širiti svoje poslanstvo in prispevati k izboljšanju življenja, tako naših strank kot najbolj ranljivih članov splošne družbe. Preko treh programov – za družine, za zagonska podjetja beguncev in za novorojenčke – bomo pomagali pri ustvarjanju pozitivnih in navdihujočih zgodb ter jim omogočili svetlejšo prihodnost.

Več

Generali in Zavod Varna pot 

Pri nas si oči ne zatiskamo niti pred problemi, ki pestijo širšo družbo. Prometna varnost nam je po poslovni plati zelo blizu, zato smo podrli preventivno akcijo Zavoda Varna pot »Čista nula, čista vest!«. S sloganom »Ko vozim, ne pijem, ko pijem, ne vozim!«  smo se skupaj zavzeli za čim večje število dni brez prometnih nesreč in za čim manjše število posameznikov, ki za volan sedejo alkoholizirani.

Več

Heroji furajo v pižamah 

"Heroji furajo v pižamah" je vseslovenska iniciativa katere koncept je pripravil Zavod vozim, z željo in dolgoročnim ciljem ozaveščanja staršev in mladih, ter posredno prispevati k zmanjšanju rabe alkohola, zmanjšanje prometnih nesreč med mladimi in zmanjšanje prometnih nesreč pod vplivom alkohola.
Več

Predstavnika Zavoda VOZIM David Razboršek in Barbara Slaček sta za iniciativo Heroji furajo v pižamah v Bruslju iz rok evropske komisarke za promet Violete Bulc prejela največje strokovno priznanje za odlične prakse na področju prometne varnosti "Road Safety Excellence", ki ga podeljuje "European Road Safety Charter", in je sploh prvič podeljeno slovenski organizaciji.

Naša skupna iniciativa "Heroji furajo v pižamah" je prejela tudi glavno nagrado po izboru občinstva na konferenci Trendi na področju družbene odgovornosti 2018.

Generali in »Družinska ura« AMZS

Tudi letos smo kot večji sponzor pristopili tudi k projektu »Družinska ura«, ki že nekaj let zelo uspešno poteka pod okriljem AMZS. V širši javnosti že dobro prepoznavni projekt preko številnih dogodkov v slovenski prostor prinaša preventivno-izobraževalne vsebine in aktivnosti s področja varnosti v cestnem prometu. Ker nam je to področje še posebej blizu, smo ponosni, da smo del uspešne zgodbe. Le–ta tako otrokom kot odraslim preko uporabniške izkušnje na prevračalniku, otroškem cestnem poligonu, simulatorju motorja A kategorije, s »pijanimi« očali, … učinkovito, nazorno in zelo poučno prikaže, kaj se lahko zgodi, ko se zgodi - tisto najhujše v cestnem prometu, prometna nesreča, in kako se je v prometu potrebno vesti, da se najhujšemu izognemo.

Generali in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje 

Leta 2015 smo z eno naših največjih donacij doslej postali največji donator Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Pomagali smo mnogim slovenskim družinam, ki so se znašle v finančni ali socialni stiski. V preteklih letih smo podprli pojekte: »Volja vselej najde pot«, »Družinski center« in "Večgeneracijski center Skupna točka". Ob novem šolskem letu pa zaposleni, vsako leto zberemo šolske potrebščine, peresnice in šolske nahrbtnike, za šolarje, ki prehajajo iz socialno šibkejših družin. 

Več

Generali in Mednarodni festival »Igraj se z mano« 

Že nekaj let zapored smo uradni podpornik festivala, ki preko igre skrbi za bolšjo vključenost otrok, najstnikov in odraslih s posebnimi potrebami v družbo. Festival združuje mnogo šol, nevladne organizacije, institucije in posameznike. Festivalu smo se pridružili pri udejanjanju njegovega ključnega namena - pri ustvarjanju strpnejše ter miselno odprte družbe. 

Generali in Eko vozni park 

Tri leta zapored smo prejeli priznanje za najbolj čist in ekološki vozni park službenih vozil ter učinkovito upravljanje z njim. Tako smo vse od leta 2013 povprečne izpuste naših službenih vozil uspeli zmanjšati iz 132 na le 110,5 grama na kilometer. Naš vozni park zajema 41 vozil, kar zahteva skrbno in preudarno ravnanje. Dolgoročni cilj, ki smo si ga zadali, je, da ob najučinkovitejšem delovanju vozil dosežemo čim manjši odtis v okolje.