Novoletne zaobljube

Kako se jih držati in uspešno doseči končni cilj?

Ne glede na to, kakšna je vaša novoletna zaobljuba - morebiti ste si zadali cilj, da boste prihranili nekaj finančnih sredstev za čas po upokojitvi, izboljšali telesno kondicijo, pričeli z novim hobijem,… - je to odlična priložnost, da v novo leto vstopite odločno, z začrtanimi cilji, ki jih imate vedno v mislih. Ob dejstvu, da kar 80 odstotkov novoletnih zaobljub propade že do februarja, se zavedamo, kako težko je dosledno slediti začrtanemu. Zato smo za vas pripravili preproste nasvete, ki vam bodo pomagali, da se boste novoletnih zaobljub lahko držali tekom celega leta - in tudi še naprej.  

1) Vaše zaobljube, cilje načrtujte vnaprej, in sicer še pred iztekom leta, tako da vas prvi januar ne presneti. Načrtovanje je namreč eden najboljših načinov, da se leto začne tako kot želimo. Poskrbite, da boste pravi čas imeli na razpolago vse potrebne pripomočke za vašo zaobljubo - denimo primerne športne copate za telovadnico, pravo beležnico za zapis kratkih zgodb ali pa namenski varčevalni račun. Ko ste tako pripravljeni, pa ni več ovir, da ne bi z vašo zaobljubo pričeli že pred novim letom.

2) Ko razmišljate o zaobljubah in ciljih, poskusite začeti z majhnimi koraki, tako da naenkrat spremenite le eno stvar. Zaobljubo, da postanete »fit«, lahko razdelite na več bolj obvladljivih dolgoročnih ciljev glede prehrane in telesne vadbe. Na primer na 1) začetek redne telesne vadbe in na 2) zdrav zajtrk vsako jutro. Ko ste ti dve rutini že povsem osvojili, dodajte novo aktivnost, ki bo pripomogla k vašemu končnemu cilju. Zapis vaše zaobljube oz. cilja, vam lahko pomaga pri večji povezavi s ciljem. Ne pozabite aktivnosti v vaši beležnici oziroma urniku označiti kot zelo pomembne. To je dober način, da si zagotovite potreben čas za obisk telovadnice ali za pripravo ponedeljkovega zdravega obroka že v nedeljo zvečer.

  • MI VAM POMAGAMO!
    Pri GENERALI vemo, kako pomembne so za vas vaše zaobljube. Zato vam do zmage pomagamo s številnimi aktivnosti, za katere vam nudimo cenovne ugodnosti. Če se želite dobro počutiti ali izboljšati kondicijo, potem izberite katero od možnosti, ki vam jih omogočamo: od fitnes aktivnosti in plesnih korakov do joge in pilatesa ter ostalih vadb, tako v Ljubljani kot drugod po Slovenji. Več o ponudbi v našem Katalogu ugodnosti in popustov (od 10. do 14. strani).

3) Vašo zaobljubo zaupajte članom družine in prijateljem. Oni vas lahko dodatno motivirajo in vas v težkih časih spomnijo, zakaj ste zaobljubo izbrali. Združevanje moči s prijatelji je še eden izmed odličnih načinov, da se držite svojih ciljev. Ko vam pade motivacija za dosego cilja, drug drugega lahko spodbujate in si tako pomagate. V takšnih trenutkih si lahko preberete tudi zapise na spletnih forumih drugih ljudi, ki imajo podobne cilje kot vi. Zelo pomembno je tudi, da se ob vsaki »etapni« zmagi, tudi najmanjši, nagradite. Ne obupajte že ob prvem spodrsljaju ali ob slabih dneh. Namesto tega jih pustite za sabo ter naslednji dan začnite sveže in optimistično.