Levjesrčne zimske počitnice

Poskrbite za zanimive in nepozabne šolske počitnice

Pa so spet pred nami. Zaslužene zimske šolske počitnice. Malo drugačne in precej krajše od poletnih. Zato pa toliko bolj težko pričakovane. Končale se bodo kot bi mignil. Dobro jih izkoristite in bodite med njimi kar se da aktivni.

Smučanje po belih strminah, tek na smučeh, obisk term, sprehod po zimski idili, skok v toplejše kraje ali le v sosednjo prestolnico. To je le nekaj idej, kako lahko sproščeno in razigrano »preživite« zimske počitnice skupaj z vašimi šolarji. Prav je, da si zanje vzamete čas in skupaj doživite zadovoljne trenutke. Ne bo vam žal.

Pri Generaliju skrbimo, da tudi »zimske« radosti postanejo nekoliko dostopnejše. Kot naš zavarovanec ste deležni različnih ugodnosti pri naših partnerjih. Preverite jih v Katalogu ugodnosti in popustov »Levji delež« (strani od 19 do 23):

  • Vodni park Atlantis je v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani zaživel leta 2005. Z njim smo dobili enega največjih vodnih parkov v Evropi s športnimi, razvedrilnimi in sprostitvenimi doživetji za vse generacije pri nas.
Ali ste vedeli, da je grški filozof Platon v svojih spisih omenjal Atlantis kot otok nekje na območju današnjih Gibraltarskih vrat? Novejša zgodovina je sicer njegove trditve o obstoju starodavnega otoka, prežetega z grško mistiko, opustila, vendar pa mit ostaja živ še naprej.
  • Poznate turistično naselje Nebesa? Sanjsko, a resnično. Nebesa se nahajajo nikjer drugje kot v naši mali deželi. Med gorami in morjem, obdana z naravo in stran od vseh skrbi, v bližini Kobarida. So resnično idealen prostor za pobeg od kaotičnega vsakdana.
  • Počitek za nov polet boste našli v Termah Ptuj. Že pred tisočletji so junaki starega Rima verjeli v aktivno regeneracijo. Prisegamo, da boste tudi junaki sodobnega sveta, vajeni hitrega življenjskega tempa, našli pravo mero regeneracije in sprostitve prav v Termah Ptuj. 
Ali ste vedeli, da je Ptuj najstarejše mesto v Sloveniji? Prvi dokazi o njegovem obstoju segajo v pozni neolitik, približno 1800 let pred našim štetjem.
  • Ne daleč od Ptuja, v Laškem najdete zdravilišče Thermana Park Laško, ki nudi doživetja za vso družino. Ne pozabite si ogledati mestnega središča, z vrhu hriba pa lahko občudujete tudi grad Laško.
  • V Evropi, Alpah in Sloveniji obstoji en sam »Bohinj«. Neponovljiv, izzivalno očarljiv, osupljivo skrivnosten in neprimerljiv. Tam se skriva Bohinj Eco Hotel, ki s svojo ponudbo poskrbi za pravo sprostitev.
Ali ste vedeli, da je največje stalno slovensko jezero - Bohinjsko jezero nastalo pred več kot 10.000 leti z erozijo Bohinjskega ledenika in je dom več kot 150 vrstam organizmov.
  • Če vam »diši« tujina, je za vaš počitniški podvig idealen najem avtodoma. Ne bo le zmanjšal stroškov potovanja, pričaral vam bo tudi povsem nova doživetja. V času popotovanja pa nikar ne pozabite na potrebno varnost na cesti.
  • Si želite sonca, peščenih plaž, ohladitve v morju? Želite spoznati nove kulture severne ali južne, vzhodne ali zahodne poloble? Za vas bo v tem primeru dobro poskrbela Turistična agencija Avantura. Svoje želje in sanje prepustite strokovnjakom. Pomagali vam jih bodo uresničiti.

Ste dobili nove ideje za zimske počitnice? Vaše počitnikovanje je z nami lahko ugodnejše, kot ste sprva načrtovali. Preden pa zares odrinete novim dogodivščinam naproti, poskrbite za ustrezno varnost – predvsem tisti, ki se boste odpravili v tujino. Izberite med pestro ponudbo naših turističnih zavarovanj in se pravočasno zavarujte.

__