Kako učinkovito spakirati vse

Priprava na daljše potovanje je lahko stresna, če se tega lotimo v zadnjem trenutku...

Prispeli ste na letališče, kaj kmalu pa ugotovite, da ste doma pozabili najpomembnejše – osebne dokumente in potni list. 

Priprava na daljše potovanje je lahko stresna, če se tega lotimo v zadnjem trenutku. Za vas smo pripravili koristne nasvete, kako se lahko na potovanje učinkovito pripravite, vaše počitnice pa se bodo tako pričele brez skrbi in grenkega priokusa.

1. Pripravite si seznam. Na prazen list papirja zapišite najpomembnejše stvari, kot so osebni dokumenti, stvari za osebno higieno in zdravila. Pri pakiranju oblačil in obutve preverite, kakšno bo vreme v kraju, kamor potujete, ter naredite načrt, kaj boste kateri dan oblekli. Če na potovanju načrtujete določeno aktivnost (npr. plavanje, plezanje, kolesarjenje), zapišite tudi potrebščine, ki jih potrebujete za izbrano dejavnost. 

2. Izberite pravo potovalno torbo ali kovček. To je še posebej pomembno, če potujete z letalom. Izberete si lahko dve manjši potovalki, ki ju boste lahko shranili v predal nad sedežem in drugo pod sedež. Tako se boste izognili skrbi za izgubljeno prtljago ob pristanku. Če boste spakirali več, pa ne pozabite preveriti teže kovčka. 

3. Spakirajte dan prej. Sledite vašemu seznamu in dan pred potovanjem spakirajte vse. V manjšo torbo spakirajte najnujnejše, kot so dokumenti, denar, zdravila in stvari za osebno higieno, v večjo pa preostale stvari s seznama. Preden kovček zaprete, ponovno preverite svoj seznam – tako zagotovo ne boste ničesar pozabili. 

4. Napolnite vse elektronske naprave. Pametni telefoni in tablice so naši vsakdanji sopotniki. Če želite najlepše trenutke s potovanja ujeti na telefon, ga ne pozabite napolniti, koristno pa je tudi, da si nanj naložite potovalne aplikacije, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju novosti. Preden odpotujete pa ne pozabite s seboj vzeti tudi polnilca. 

5. Ne pozabite na zavarovanje. Da bodo vaše počitnice zares brezskrbne ne pozabite pravočasno skleniti turističnega zavarovanja. Ne dovolite, da vam nepredvidljivi dogodki pokvarijo potovanje ali zaslužen dopust.