NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

10.10.2023 | 4 min branja | Zdravje

Zakaj je zavarovanje Specialisti z asistenco bolje skleniti, ko ste še zdravi?

Zdravstveno zavarovanje sklenite mladi

Namen sklenitve zavarovanja je precej preprost: varnost. Medtem ko premoženjska zavarovanja zagotavljajo finančno pomoč, s katero lahko popravite škodo na svojem premoženju, je zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco namenjeno ohranjanju vašega zdravja. Zagotavlja hiter dostop do posveta z osebnim zdravnikom in specialističnega pregleda, s katerim si zagotovite pravočasno diagnozo in hitrejše zdravljenje.

 

»Zakaj sploh potrebujem zavarovanje? Saj sem zdrav.«

Mladim in zdravim se dodatno zdravstveno zavarovanje pogosto zdi nepotrebno. A takšno razmišljanje je precej tvegano. Če ste zdravi danes, ni nujno, da boste tudi jutri.

Ljudje smo vsak dan izpostavljeni različnim tveganjem, katerih večine se sploh ne zavedamo, o zavarovanju pa začnemo razmišljati šele, ko nam gre za nohte. Prav zato imajo vsa zdravstvena zavarovanja tako imenovano čakalno dobo, ki preprečuje izigravanje zavarovalne pogodbe. To ni čakalna doba na pregled, ampak obdobje, v katerem sklenjenega zavarovanja še ne morete koristiti.

Zavarovanje pozna tudi izjemo, ki se nanaša na nezgode. Če se vam v čakalni dobi pripeti nezgoda, zaradi katere potrebujete hiter dostop do specialista, na primer poškodba pri športu, lahko zavarovanje uveljavljate takoj. Vendar pozor, tudi po izteku čakalne dobe zavarovanja ni možno koristiti za bolezni in poškodbe, ki so nastale pred sklenitvijo zavarovanja.

Izjema brez čakalne dobe sta kritji Halo Doktor in Drugo zdravniško mnenje

V okviru zdravstvenega zavarovanja Specialisti z asistenco zavarovalnice Generali imate vključeni tudi dve kritji, ki ju lahko uporabite:

  • Halo Doktor že dan po sklenitvi zavarovanja omogoča posvet z osebnim zdravnikom na daljavo, prek klica ali videoklica in vam je na voljo vsak dan v letu od 6. do 22. ure.
  • Drugo zdravniško mnenje pa vam takoj z začetkom zavarovanja zagotavlja drugo mnenje specialistov iz tujine, ko potrebujete pomoč pri odločitvi glede zdravljenja ali želite preveriti postavljeno diagnozo. Koristite ga lahko tudi za svoje starše in otroke do 27. leta.

Obe kritji zagotavljata pomoč tudi v primeru predhodnih bolezni in poškodb.

 

 

Če imate dodatno zdravstveno zavarovanje, boste na vrsti hitreje

Ste mnenja, da pacienti s sklenjenim zavarovanjem Specialisti z asistenco preskakujejo vrste v javnem zdravstvenem sistemu in boste zaradi tega morda vi na pregled pri specialistu čakali dlje? To seveda ni res. Zavarovance obravnavajo specialisti v samoplačniških ambulantah v Sloveniji, ki imajo z zavarovalnico sklenjeno pogodbo o poslovnem sodelovanju. Tako naši zavarovanci ne čakajo na zdravnika v javnem zdravstvenem sistemu, posledično pa so vrste tam zato krajše.

👉  Morda vas zanima tudi, kako ravnati z napotnico, ki ste jo dobili v javnem zdravstvenem sistemu.

V obdobju enega leta smo na storitev v zasebnih ortopedskih ambulantah naročili prek tri tisoč zavarovancev, v zasebnih dermatoloških ambulantah pa več kot tisoč sedemsto*. Toliko manj čakajočih je v čakalni vrsti v javnem zdravstvenem sistemu.

 

 

Kako lahko uveljavljate zdravstveno zavarovanje?

Zavarovanje Specialisti z asistenco uveljavite s pomočjo Asistence Zdravje hitro in preprosto. Skozi sistem varne komunikacije boste na podlagi oddane zdravstvene dokumentacije dobili najhitrejši možni termin za specialistični pregled ali preiskavo. Potrebujete le napotnico, ki ste jo dobili pri osebnem zdravniku ali po posvetu z osebnim zdravnikom Halo Doktor.

Prednost zavarovanja je, da ste v tem primeru na specialistični pregled napoteni pogosto že v roku dveh tednov, najbolj primernega specialista za vaše težave pa vam pomagajo izbrati prijazni svetovalci Asistence Zdravje, s katerimi uskladite tudi termin, ki ustreza vašemu urniku.

 

 

Pred sklenitvijo zavarovanja se pozanimajte, kaj je in kaj ni vključeno

Ko nastopijo težave, bolezni ali poškodbe, zavarovanci včasih težko razumejo, da obstaja omejitev kritij, ki morda izključujejo ravno njihovo stanje. Poglejmo, česa zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco ne krije:

  • zdravstvenih stanj, ki so nastala pred sklenitvijo zavarovanja in so v zdravstveni dokumentaciji zabeležena dve leti pred sklenitvijo zavarovanja – z izjemo kritij Halo Doktor in Drugo zdravniško mnenje,
  • zdravljenja v dejavnosti psihiatrije, klinične psihologije, revmatologije, ginekologije na primarni ravni, stomatologije,
  • zdravljenja v dejavnosti urgentne medicine, saj se na te storitve v javnem sistemu ne čaka,
  • fizioterapije zaradi starih poškodb in pretreniranosti,
  • estetskih posegov, saj se ne nanašajo na zdravljenje bolezni ali nezgode.

Kot že zapisano – v čakalni dobi, ki traja tri mesece, pravic iz zavarovanja, razen v primeru nezgode, Halo Doktor in Drugega zdravniškega mnenja ni možno uveljavljati.

 

Dobro preberite splošne pogoje in povprašajte zastopnika

Sklenjeno zavarovanje vam bo nedvomno olajšalo pot do specialista in diagnoze, na katero bi v javnem sistemu lahko čakali več mesecev. Do potrebnega zdravljenja boste tako prišli hitreje, kar je pomembno tudi za hitrejše okrevanje.

Zavarovanje pa ima, tako kot vsako zavarovanje, tudi nekaj omejitev, s katerimi je priporočljivo, da se seznanite vnaprej, preden zavarovanje sklenete. Če ste v dvomih, se zanesite na zavarovalnega agenta, ki vam bo zagotovil odgovore na vsa vprašanja, ki jih boste imeli, in vam pomagal skleniti najboljši paket zavarovanja za vaše potrebe. Vprašanja pa nam lahko zastavite tudi na spletu.

Če ste mlajši od 30 let, sklenite zdravstveno zavarovanje ugodneje

Pri mlajših od 30 let so resne bolezni redke, zato smo za mlajše pripravili poseben paket Specialistov z asistenco – Nezgodni, ki ima vsa kritja, a le za primer poškodb, ki so posledica nezgode. Skladno s tem je premija posebej ugodna, saj znaša 7,01 EUR.

Vsekakor pa so Specialisti z asistenco namenjeni vsem starostnim skupinam, saj bolezen in nezgoda ne izbirata. 

 

*Podatki za obdobje od začetka septembra 2022 do konca avgusta 2023.

Vaše zdravje je vredno zavarovanja

Dogovorite se za klic z zastopnikom, ki vam lahko predstavi zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco.

Naročite klic zastopnika