Generali svetuje

09.06.2017 | 3 min branja | Dom

5 novosti premoženjskega zavarovanja za dom in družino

V skrb za dom je vloženega veliko truda in sredstev, še posebej, če gre za lastno nepremičnino. S precejšnjo mero skrbnosti ga opremimo do zadnje podrobnosti. Je naše zatočišče po napornem dnevu, prostor radosti, veselja in druženja. Ponuja nam občutek varnosti, ljubezni, topline. Kako poskrbeti, da občutek varnosti ostane tudi takrat, ko divja neurje, pada toča, žled lomi drevesa, poči cev, otroci uničijo televizor ali vas med tekom ugrizne pes?    

Nastala škoda je lahko hitro zelo visoka, zato sodobno premoženjsko zavarovanje za gospodinjstva in zasebna kmetijska gospodarstva na eni polici vključuje vse nevarnosti, ki ogrožajo dom in družino. Zavarovanje je strnjeno v tri pakete, katerim se lahko priključijo še dodatna kritja, kot so zavarovanje potresa, družinsko nezgodno zavarovanje, dva paketa obsežnejše stanovanjske asistence, pravna zaščita in oprostitev plačila premije. Katere so najpomembnejše novosti sodobnega Dom AS zavarovanja? 

Maxi in Maxi Plus asistenca nudita več 

Poznate Murphyjev zakon, ki pravi: »Če obstaja možnost, da gre narobe več stvari, bo šla narobe tista, ki bo povzročila največ škode?« Po Murphyju lahko dodamo še, da se bo to z veliko verjetnostjo zgodilo v nedeljo zvečer, ko prav gotovo ni odprta nobena tehnična trgovina in so vrata obrtnikov trdno zaprta. Za te primere poskrbijo trije paketi stanovanjske asistence. Poleg brezplačne Osnovne, ki je vključena v vse pakete zavarovanja in krije organizacijo pomoči ter prvo uro dela obrtnika, je smiselno zavarovanju doma priključiti še bodisi Maxi ali Maxi Plus asistenco, ki krijeta več zavarovalnih primerov na leto, pa tudi kritje stroškov prevoza in začasne namestitve v primeru, ko je dom tako poškodovan, da bivanje v njem ni mogoče. 

Kritje za »vse vode« 

Ste že doživeli »poplavo« v svojem domu? Vzroki so lahko različni. Zamašena odtočna cev na stranišču, izvlečena cev pralnega stroja, poškodovana vodovodna cev, vdor meteorne vode ali poplava zaradi jesenskega dežja. V vsakem primeru pa pride prav, če stroškov popravila dvignjenega parketa, uničenega pohištva, sanacije stropa spodnjega soseda ali čiščenja in izsuševanja prostorov, ni treba pokriti iz lastnega žepa. Prednost sodobnega premoženjskega zavarovanja je, da je krije »vse težave z vodo« (poplava, vdor meteorne vode in izliv vode). Kritje je že vključeno v Nadstandardni in Optimalni paket in vam ni treba razmišljati, ali ste zavarovali prav vse nevarnosti, ki vam lahko povzročijo škodo na nepremičninah. 

Poškodbe gospodinjskih aparatov 

V gospodinjstvu vsakodnevno uporabljamo številne gospodinjske aparate in naprave. Ob pogosti uporabi se lahko zgodi tudi, da se nenamerno poškodujejo. O tem, kako razigrani otroci mimogrede poškodujejo televizor, smo že pisali tukaj, zaradi zdrsa lonca se poškoduje steklokeramična plošča na štedilniku, ob padcu na tla poči ekran tablice, po prenosniku se polije čaj in še bi lahko naštevali. Vse to so primeri, za katere lahko uveljavljate zahtevek za povračilo škode, v skladu s sklenjenim paketom, vključenimi dodatnimi kritji, višino zavarovalne vsote in pogoji za zavarovanje. 

Dom je veliko več kot hiša ali stanovanje 

Ker nezgoda nikoli ne počiva, sodobno premoženjsko zavarovanje vključuje tudi nezgodno zavarovanje družine. Čeprav se veliko nezgod pripeti ravno v našem prostem času, ko smo doma ali v okolici doma, nezgodno zavarovanje velja 24 ur na dan, ne glede na to, kje do nezgode pride. Prednost družinskega nezgodnega zavarovanja je, da se z eno polico zavarujejo vsi družinski člani, ki živijo na istem naslovu. Posebnost pa, da vključuje tudi izplačilo za primer operacije, ki je potrebna zaradi nezgode. 

Pravna zaščita na zasebnem in poklicnem področju  

Zamislite si, da vas med večernim tekom na več mestih močno ugrizne pes. Posledice ugrizov, ki jih je oskrbel zdravnik, bodo vidne vse življenje. Teči ne upate več, ker se bojite psov. Odločite se, da boste v sodnem postopku zahtevali odškodnino od lastnika psa. 

Kako izbrati pravi paket? 

Zavarovanje premoženja je zelo obsežno. Veliko je nevarnosti, na katere morate pomisliti, bivalni prostori so opremljeni z izbranim pohištvom, v njih hranite različne dragocenosti, morebiti celo umetniške slike, uporabljate veliko različnih gospodinjskih aparatov in naprav. Dom AS je sodobno premoženjsko zavarovanje, kjer lahko izbirate med tremi paketi zavarovanj za stanovanjske nepremičnine in premičnine: Nadstandardni, Optimalni in Standardni. Z njimi bo vaša odločitev za zavarovanje enostavnejša, pri tem pa vam bodo pomagali tudi AS-ovi svetovalci. 

Poskrbite za varen dom

PaketDom na eni polici zavaruje vaš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju. 

Preberite več