NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

17.09.2015 | 1 min branja | Nezgoda , Zdravje

Kljub dvema zlomoma še vedno neodvisna

Poznate tisto ljudsko modrost, ki pravi, »ko ima hudič mlade, nima samo enega«? Žal je tako, da se takrat, ko se sreča obrne, zgodi več neljubih reči, za katere se zdi, da jim ni videti konca. Slavka ni bila nikoli prav pesimistično razpoložena, prej nasprotno, a pri tokratnem padcu se ji je zdelo, da slabše že ne more biti.

Zapestje in gleženj!

Padec se je zgodil nenadoma in jo povsem presenetil. Na vprašanje soseda, ki ji je prihitel na pomoč in jo vprašal, kje jo boli, sploh ni znala točno odgovoriti, saj jo je bolelo vse. Kasneje se je izkazalo, da je imela poškodovano ramo, zapestje, gleženj in stopalo. Predvsem gleženj in zapestje sta bila že med prevozom v bolnico precej otečena, kasneje pa so rentgenske slike pokazale, da sta oba zlomljena. Slavko so posledice padca zelo prestrašile, saj živi sama. Zdravniki so poškodbe oskrbeli z mavčno longeto na nogi in longeto na roki, za lažje gibanje in pomoč pri hoji pa si je izposodila še podpazdušne bergle, vendar se je dobro zavedala, da se prave preizkušnje šele začenjajo.

Prvi izziv: kako priti domov?

Že med okrevanjem v bolnici se je lotila reševanja prve težave: kako priti domov? Po bolniških hodnikih je z berglami za silo še šlo, za pot domov z avtobusom pa sta jo roka in noga še preveč boleli.

Na srečo je imela ob dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju sklenjeno zavarovanje Prehodna oskrba zaradi nezgode ali bolezni, ki zavarovancem nudi pomoč pri prevozih in pomoči na domu. Z enim samim telefonskim klicem je Slavka poskrbela, da jo je na dan odpusta pred bolnišnico čakal pooblaščeni prevoznik, ji pomagal priti do vozila in jo odpeljal domov. Pomagal ji je tudi v dvigalo in jo pospremil prav do vrat njenega stanovanja. 

Kljub bolečinam so dnevi lepi

V svojem domačem okolju se je Slavka kljub bolečinam in začetnim težavam pri uporabi bergel spet dobro počutila. V stanovanju se je z berglami že dobro znašla, po zaslugi zavarovanja prehodne oskrbe zaradi nezgode pa ji pretiranih preglavic ni povzročal niti obisk zdravnika. Možnost prevoza je namreč izkoristila tudi kasneje, ko je imela kontrolo pri zdravniku. Tokrat jo je spremljevalec pričakal pred njenim stanovanjem in jo po opravljenem pregledu spet pospremil prav do vrat. 

Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene.

Zagotovite si celovito zdravstveno oskrbo

Hitro do specialista, diagnoze in okrevanja z zdravstvenimi zavarovanji Generali. 

Preberite več