NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

17.11.2014 | 2 min branja | Nezgoda , Zdravje

Prava pomoč, ko jo res potrebuješ

Vsak od nas želi biti samostojen in neodvisen ter zmožen poskrbeti zase in svojo družino. Življenje pa je nepredvidljivo in nas pogosto preseneti, ko to najmanj pričakujemo. Bolezen ali poškodba v hipu postavita naše življenje na glavo, včasih celo do te mere, da smo v popolnosti odvisni od drugih. Današnji tempo življenja ne dopušča, da bi partner vzel teden ali dva dopusta za nego, zato je dobro imeti še kakšnega asa v rokavu.

Ana je vitalna gospa, ki ob službi in vseh domačih opravilih zlahka poskrbi tudi za družino. A glej ga zlomka, pozimi je zaradi poledice na pločniku tako nerodno padla, da si je zlomila obe zapestji. Zloma sta bila neprijetna in boleča, posledica pa mavec na obeh rokah in zapovedano mirovanje. Mož si žal ni mogel vzeti dopusta za nego žene, otroka pa sta še premajhna za pomoč pri domačih opravilih, zato se je obrnila na zavarovalnico, pri kateri je imela sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Zavarovalnica ji je junija namreč podarila novo zavarovanje prehodne oskrbe zaradi nezgode in kmalu po klicu na zavarovalnico so zadeve stekle kot namazane*. 

Ana se je najprej odločila za dvajset ur pomoči na domu in tako je pomočnica prihajala deset dni po dve uri. Prvič se je oglasila še isti dan po klicu na zavarovalnico, v dveh urah pa je opravila večino gospodinjskih del. Poskrbela je tudi za Ano, ki si zaradi narave poškodbe ni mogla sama pripraviti hrane in jo pojesti, prav tako se ni mogla sama obleči ali umiti. Ker je bilo okrevanje počasnejše od pričakovanega, se je Ana po desetih dneh odločila izkoristiti še dodatnih 20 ur pomoči, saj še ni bila zmožna samostojnega življenja.

Zavarovalnica se je skupaj s svojimi pogodbenimi izvajalci hitro odzvala in zagotovila ustrezne storitve pomoči na domu. Te so Ani pomagale v prvem delu okrevanja, dokler se ji stanje ni toliko popravilo, da je lahko opravljala osnovna domača opravila in skrbela sama zase. Ana je zaradi pozitivne izkušnje zavarovanje priporočila tudi svojim prijateljem, saj se ji je investicija povrnila, ko jo je najbolj potrebovala - in to je tisto, kar šteje! 

Ker je bila Ana navdušena nad pomočjo, se je odločila, da bo po poteku brezplačnega zavarovanja sklenila zavarovanje Prehodna oskrba zaradi nezgode ali bolezni. Tako bo ohranila neprecenljivo pomoč in zaščito.

* Anino brezplačno zavarovanje prehodne oskrbe zaradi nezgode je poteklo 31. 3. 2018. 

Zgodba je resnična, le slike so simbolične in ime je zaradi varovanja osebnih podatkov izmišljeno.

Zagotovite si celovito zdravstveno oskrbo

Hitro do specialista, diagnoze in okrevanja z zdravstvenimi zavarovanji Generali. 

Preberite več